Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
10 серпня 2020 року

Житомир у долях

славетних жінок

За підтримки Управління у справах сім`ї, молоді та спорту Житомирської міської ради вийшла книга «Житомир у долях славетних жінок».

Видання книги також підтримала наша організація – Студентський польський клуб. Авторами видання є місцеві краєзнавці: Геннадій Махорін, Віктор Одоміч та Сергій Собчук.

Переглядаючи книгу, яка налічує понад 100 сторінок, ми можемо дізнатись багато цікавої інформації про відомих та видатних жінок XIX i XX століття, які жили чи були пов`язані з Житомиром та сприяли розвитку польськості. В книзі можемо прочитати про Валерію Врублевську, письменницю, поетесу, яка також займалася перекладами. Одним з найвідоміших її перекладів є твір польської письменниці Марії Канн «Блакитна планета». Історія про Люцію Руцінську, піаністку та вчительку фортепіано. Вона була першим учителем відомого піаніста та композитора Юліуша Зарембського. Також ми дізнаємось про маловідому історію життя Наталії Оржевської – громадської активістки та меценатки. Ми знаємо, що родина Оржевських придбала маєток у селі Нова Чорторія у другій половині XX століття. Це лише деякі історії, представлені в книзі.

Книгу можна придбати у авторів або взяти в бібліотеці Польського студентського клубу та Польського дому в Житомирі.

Актуально —>


Ваші коментарі