Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
23 лютого 2020 року

Стипендіальна

програма Kirkland

Ольга Гордійчук, член Студентського клубу польського, взяла участь у польській стипендіальній програмі Kirkland Research, що реалізується за сприяння Польсько-американського Фонду Свободи і Фонду освіти для демократії. Більш детально за посиланням: http://www.kirkland.edu.pl/en/faq.

Ця програма дала можливість не лише провести наукові дослідження, а й відвідати цікаві й корисні лекції та тренінги в UMSC (Люблін), в Університеті імені А. Міцкевича (Познань), Варшавському та Вроцлавському; також поглибити знання польської та англійської мов, дізнатися значно більше про історію та культуру Польщі, відвідати різні польські міста.

З приємністю ділюся власним позитивним досвідом участі у цій програмі 2019/2020 рр. Для мене особисто це Program Kirkland Research і чудова можливість. По-перше, здійснити наукові дослідження відповідно до розробленого мною проекту (цікаві й корисні лекції та тренінги в UMSC (Люблін), в Університеті імені А. Міцкевича (Познань), Варшавському та Вроцлавському; опіка координатора та поради й допомога у написанні роботи наукового консультанта. Участь та виступ на Міжнародній конференції. По-друге, поглибити свої знання польської та англійської мов, скласти державний іспит з польської мови (сертифікат В2, хто знає, досягнення не з легких). Комфортно та цікаво дізнатися значно більше про історію та культуру Польщі, відвідати різні польські міста та побувати в інших європейських країнах (з Польщі це значно дешевше і зручніше ніж з України). По-третє, знайомство та спілкування з чудовими талановитими представниками інших країн, що перевернуло частину моїх уявлень й фантастично розширило світогляд. По-четверте, досвід подолання певних складностей та протиріч, робота над собою (це зі сфери зовсім особистого, однак одне з самого важливого, тому таки вказую). По-п`яте, спортивні заняття з професійним тренером + «вишенька на тортик» - відкрила для себе кікбоксинг і це теж супер досвід та моя чудова фізична форма.

Висловлюю вдячність організаторам програми та усім хто робив її можливою, варто відмітити уважне доброзичливе ставлення організаторів до кожного учасника, що виявляється у підтримці та допомозі, вболіванні, щоб кожен учасник програми полюбив її усім серцем і ефективно використав надані можливості. Також подяка Студентському клубу польському за сприяння та допомогу у підготовці.

 Ольга Гордійчук, Студентський польський клуб

Актуально —>


Ваші коментарі