Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
3 грудня 2019 року

Перегляд фільму

і відкриття виставки

На початку грудня поляки Житомира мали можливість брати участь в двох заходах, організованих Генеральним консульством РП у Вінниці: у відкритті виставки присвяченій 20-річчю вступу Польщі до НАТО та у перегляді польського фільму під назвою «Jack Strong» в рамках проекту «Польське кіно» у Вінницькому консульському окрузі.

В кінозалі зібрались поціновувачі польської кінематографії, члени та голови польських організацій Житомирської області, а також представники Генерального консульства РП у Вінниці на чолі з віце-консул з політично-економічних питань Агнєшкою Гуральскою та віце-консулом Бартошем Шелігою.

З великим зацікавленням гості переглянули виставку під назвою: «Польща: 20 років в НАТО», створену Міністерством національної оборони Польщі, реалізовану як частина заходів, приурочених 20-річчю Польщі в Північноатлантичному альянсі.

Нікого з глядачів не залишив байдужими фільм польського режисера Владислава Пасіковського, знятий на реальних подіях, пов`язаних з постаттю Ришарда Кукліньського – людини, яка, перебуваючи у самому центрі тогочасної комуністичної «системи», розпочинає боротьбу проти Радянського Союзу. Ришард Кукліньські, починає співпрацювати з Центральним розвідувальним управлінням Сполучених Штатів Америки, розуміючи що його життя та життя членів його родини під загрозою, а будь-який хибний крок може призвести до трагедії. Фільм тримав в напрузі кожного глядача в кінозалі, а після перегляду викликав палку дискусію.

Інформація на підставі сторінки Генерального консульства у Вінниці.

Актуально —>


Ваші коментарі