Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
11 листопада 2019 року

Свято Незалежності

у Вінниці

9 листопада у Вінниці відбулись, організовані Генеральним консульством РП у Вінниці, урочисті заходи з нагоди 101-ої річниці здобуття Польщею незалежності.

З 12:00 год. мешканці міста мали можливість відвідати польські виставкові стенди, які приготували Центр розвитку і партнерства «Полонія» та ГК РП у Вінниці, заспівати польські пісні та взяти участь в освітніх грах.

Генеральний консул РП у Вінниці Дамян Цярціньскі разом з делегацією на чолі з заступником Посла РП в Україні Міхалом Гєргонем, заступником аташе з питань оборони плк. Агнєшкою Мальчевською, офіцером зв`язку польської поліції інс. Павлом Дорошем, а також членами польських організацій Вінницького консульського округу поклали квіти під меморіальною дошкою, на честь візиту Юзефа Пілсудського до Вінниці. Після цього відбулась зустріч консулів з головами польських товариств та організацій.

Центральна частина урочистих заходів відбулась у концертній залі Вінницької обласної філармонії. Після співу національних гімнів Польщі та України хором «Cantica Anima» з міста Бар з промовою виступив Генеральний консул РП у Вінниці та заступник Посла РП в Україні. Урочистість стала також нагодою для нагородження відзнаками – Срібних Хрестів Заслуги, присуджених Президентом РП та відзнак «Заслужений для польської культури», присуджених Міністром культури і національної спадщини РП. Після чого учасники церемонії мали можливість послухати концерт Асоціації польських камерних музикантів з Кракова. Увечері відбувся прийом для запрошених гостей, організований Генеральним консулом РП у Вінниці. Співочий колектив "Срібні голоси" з Вінниці своїм співом прикрасив завершальну частину святкувань.

Дякуємо всім, хто приєднався до спільного святкування чергової річниці відновлення Польщею незалежності. Представникам української сторони, особливо, народному депутату України Анатолію Драбовському, секретарю групи з міжпарламентських зв`язків з Республікою Польща, дякуємо за переказані побажання та спільне святкування.

https://winnica.msz.gov.pl/uk/

Актуально —>


Ваші коментарі