Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
6 листопада 2019 року

Урочистості

в Польському Домі

Традиційно у першу неділю листопада у Польському домі відбулося святкування Дня Незалежності Польщі. Зустріч розпочалася з виконання національних гімнів Польщі та України у супроводі пані Лариси Бойко. Усіх присутніх у залі привітала та запросила послухати концерт директор Ірина Першко.

Концерт відкрив «Полонез ля мінор: прощання з Батьківщиною» Михайла Огінського у виконанні викладача Житомирського державного університету Віктора Чернія. В рамках вшанування річниці смерті Станіслава Монюшки, Євгенія Гінтовт (сопрано) чудово виконала його найпопулярніші вокальні твори «Polna Różyczka», «Złota Rybka», «Pieśń wieczorna» та «Prząśniczka». Крім того, прозвучали також твори Фридерика Шопена та Станіслава Нєвядомського. Учасники урочистості бурхливо аплодували артистам за прекрасне виконання польської класичної музики.

Далі виступила вокальна група «Сузір`я» з Романова. Група виступала в Польському домі вперше, але була дуже тепло прийнята публікою. Наприкінці концерту, «Сузір`я» заспівало Роту – всі присутні в залі долучилися до виконання.

У 2019 році, 25-ту річницю відзначає газета «Бердичівська мозаїка», і з цієї нагоди Ірина Першко привітала редактора видання Ларису Вермінську.

Потім до слова були запрошені особливі гості – командири литовсько- польсько-української багатонаціональної бригади з Любліна, полковники Дмитро Братішек та Михайло Малиска. Бригада прибула до навчального центру аеромобільних військ у Житомирі для проведення міжнародних навчань, а її представники налагодили співпрацю з Польським домом у Житомирі.

Пан Дмитро Братішко привітав усіх присутніх з нагоди Незалежності Польщі. Він також підкреслив, що їх бригада є співпрацею трьох військових націй – польської, литовської та української, і лише спільними зусиллями ми зможемо побороти нашого ворога.

Також з теплими привітаннями з находи свята виступив полковник Михайло Малиска (родина командира походить зі Львова).

Після офіційної частини святкування продовжилось у ресторані, в теплій сімейній атмосфері.

Урочистість відбулася завдяки Товариству «Спільнота Польська» за підтримки Сенату Республіки Польщі в рамках опіки над Полонією і Поляками за кордоном.

http://dompolski.zt.ua/uroczystosci-niepodleglosciowe-w-domu-polskim-w-zytomierzu-2/

Актуально —>


Ваші коментарі