Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
19 жовтня 2019 року

Виставка в Гостині

Польські сліди

Відкриття фотовиставки під назвою «Польські сліди на Житомирщині» відбулося 10 жовтня 2019 року у виставковій залі музею Гостиня (Польща). Виставка буде діяти до 2 листопада 2019 року.

Підготовлена експозиція містить десятки фотографій, що показують сучасний стан польських костелів, палаців та садиб, що збереглися на Житомирщині. Автори фотографій: Валентина Юсупова та Петро Грушко з Києва.

У відкритті виставки взяли участь: Лешек Антковяк – голова Гостинського районного суду, Мартін Кравець – заступник голови Ради Гостинського повіту, Альдона Ґшеськовяк – начальник відділу освіти та соціальних питань міської ради Гостиня, Пшемислав Павляк – директор громадської бібліотеки міста та гміни Гостинь та Іренеуш Міколаєвський – куратор Музею в Ютросіню. Спеціальними гостями вернісажу були: Тетяна Пелех – арт директор приватної художньої галереї «Арт-центр Гнатюк» у Житомирі та представники Польського студентського клубу у Житомирі.

Організаторами виставки є: Польський дім у Житомирі, Студентський польський клуб та Музей у Гостині. Обидві польські організації працюють за підтримки Товариства «Спільнота Польська» та Фонду «Допомога полякам на Сході». Партнером заходу є Гміна Гостинь.

Під час нашого візиту ми зустрілись з представниками Товариства Підтримки Підприємництва Гостинського повіту, ознайомилися з діяльністю Товариство. Крім того, відбулася зустріч в Громадській бібліотеці міста і гміни Гостинь, з метою обговорення можливості співпраці з представниками Товариства «Зелена когорта», які є ініціаторами та реалізаторами численних культурних проектів, а також представниками аматорського творчого клубу, що працює при Гостинському культурному центрі «Гутник».

Завжди перебуваючи в Гостині ми із задоволенням відвідуємо музей Яна та Мачея Педів. Цього разу ми також відвідали музей. Сім`я Яна та Мачея Педів має пристрасть до автомобілів. Тут можна побачити унікальні автомобілі, яким близько 90-100 років. Усі ці машини працюють і часто їх орендують для різних фільмів.

Це вже третя виставка, що була представлена в Гостині: в 2015 році відбулася перша виставка «Україна – час протесту в об`єктиві Миколи Коробенкова»; у 2017 році – друга виставка «Поляки на Житомирщині – вчора й сьогодні». Ми дуже раді, що наша співпраця з гостинним Гостинем продовжується і донині.

Дуже дякую всім, хто долучився до організації та проведення цієї виставки, дякую за дуже приємний, теплий та родинний прийом у Гостині. Дякую працівникам музею, зокрема директору Роберту Чубу, за підготовку та готовність до співпраці. Щиро дякую заступнику департаменту соціальних комунікацій Гостинської мерії пану Мачею Кретковському за підтримку та усім, хто прийшов на виставку і був зацікавлений у нашій діяльності.

Актуально —>


Ваші коментарі