Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
18 вересня 2019 року

Монюшко

для Житомирської публіки

17 вересня у Житомирській обласній філармонії імені Святослава Ріхтера відбувся чудовий концерт «батька польської опери» світової слави композитора Станіслава Монюшки.

Перед глядачами виступив академічний симфонічний оркестр Хмельницької філармонії, солісти оперних театрів зі Львова та Києва, а також хор «Козаки Подолу» з м. Хмельницьк. Ініціатор і диригент концерту – Роман Равікович. Під час концерту звучали інструментальні епізоди, арії з опер Монюшки – «Халка», «Фліс» та «Страшний двір».

Серед глядачів були присутні і представники місцевих польських організацій. Роман Равікович – великий популяризатор польської класичної та сучасної музики в Україні. У 2018 році пан Роман презентував житомирським глядачам польську хорову музику у виконанні варшавського хору «Capella Corale Versaviana». Роман Равікович, як диригент, активно співпрацює з камерними оркестрами Польщі, Білорусі та України, зокрема і з Національним симфонічним оркестром України та симфонічним оркестром Хмельницької філармонії.

Музичний концерт Станіслава Монюшки у Житомирі відбувся у рамках святкування 200-річчя від дня народження композитора та був організований Фондом PRO MUSICA VIVA за підтримки Міністерства культури та національної спадщини Республіки Польща.

Інформація http://dompolski.zt.ua/moniuszko-dla-publicznosci-zytomierskiej.

Актуально —>


Ваші коментарі