Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
19 липня 2019 року

Школа

полонійного лідера

З 7 по 17 липня 2019 року в Строню-Шльонському 5-особова група з Житомира, яка представляла Студентський польський клуб, взяла участь в проєкті «Школа полонійного лідера. Я – лідер».

Учасниками проєкту була молодь з різних країн: Білорусь, Литва, Молдова, Україна. Тренінги були організовані з метою розвитку лідерських компетенцій, а також умінь створювати і реалізовувати проєкти. У результаті співпраці нашої групи виникла ідея майбутнього проєкту.

Відбувались не лише лідерські заняття, які проводили Збігнєв Жук і Кшиштоф Мазур, заняття з польської мови з пані Сарою, але мав місце і прекрасний відпочинок, організований представниками фірми „Mówiący Kij” Яцкем Колаковським, Дам`янем Свєрдзевським і Йолантою Міхнєвіч. Про це докладніше діляться учасниці проєкту.

Олександра Муха: «Час спливає дуже швидко. Шкода, що все вже закінчилось, але в моїй пам`яті назавжди залишаться спогади про мальовничі мандрівки в гори, різноманітні прогулянки до міста, лідерські заняття, на яких навчилась працювати в колективі і бути його частиною. Не можу також не згадати про вогнище. То незабутні відчуття, коли всі сидять навколо вогнища і співають польські пісні під звуки гітари.

Тут я знайшла нових друзів з різних країн, вдосконалила свій рівень володіння польською мовою і разом з групою створила проєкт. Кілька слів про це. Ніколи раніше не мала подібного досвіду і це виявилось дуже цікаво. Ми повинні були не тільки вигадати ідею, але також зуміти представити її іншим, завдячи чому я подолала страх публічних виступів. Спорт був також важливою частиною мого відпочинку. Щоденно нас зацікавлювали до цього: вранішній біг, волейбол, квести, а також навчилась танцювати «Бельгійку». Справді не хотіла прощатися і хочу повернутися знову».

Вікторія Мельник зазначила: «Мені все дуже сподобалось. Дякую організаторам за гарно спланований час. Крім того, я почула багато корисної інформації, яка допомагатиме мені в моїй роботі».

Анастасія Семенічева теж поділилась своїми враженнями: «На початку мені було досить складно стати частиною колективу, але після прибуття до пансіонату «Шекла»  у Стронє-Шльонському все виправилося. Швидко знайшла людей зі спільними інтересами. Інтеграційні заняття, екскурсії, нові друзі – все було таким вражаючим, що бажання повертатися додому зникло».

«Я дуже вдячна, що була частиною  проєкту «Я – лідер». Протягом цих 10 днів відвідала цікаві заняття, під час яких навчилася, як ефективно комунікувати з людьми. Окрім цього, зрозуміла, як працювати в колективі, як надихати і мотивувати учасників нашої групи і, що найважливіше, як здобути авторитет. Вважаю, що це є фундаментальні риси, які повинен мати справжній лідер. Отож, дякуючи пану Збишку, пану Яцку і пану Кшиштофу, навчилася бути авторитетом для свого колективу і для інших людей.

Також, повинна зізнатися, що заняття з пані Сарою та інтеграційні ігри з пані Йолантою були справді захоплюючі, крім того мали місце цікаві вправи, завдяки яким покращила свій рівень польської мови, а вранішні пробіжки  з паном Яцкем і Дам`янем буду пам`ятати завжди.

Окрім занять дуже мені сподобались екскурсії, особливо до ведмежої печери, копальні золота і до замку в Клодзку, походи в гори (то для мене було справжнім викликом піднятися на гору Сніжник висотою 1425 метрів).

Вдалося мені знайти нових друзів з Молдови, Білорусі та з різних міст України.

Дякую всім організаторам і лекторам  Фундації «Свобода і демократія». Отримала безцінний досвід і радію, що проєкт «Я – лідер» дав мені таку можливість» – розповіла Вікторія Власенко.

Від свого імені також хочу подякувати всім, хто був залучений до організації проєкту для лідерів у Польщі, особливо дякую за запрошення Фундації «Свобода і демократія». Це була гарна можливість для кожного з нас вдосконалити свої лідерські вміння.

Проєкт реалізований за підтримки Фундації «Свобода і демократія» в рамках опіки Сенату Речі Посполитої над поляками, які проживають за кордоном.

Леся Янчевська, Студентський польський клуб

Актуально —>


Ваші коментарі