Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
17 липня 2019 року

ФЕСТИВАЛЬ

У ЖИТОМИРІ

13-14 липня у Житомирі відбувся історико-культурний фестиваль «Дні вулиці Михайлівська».

Це перший такого типу фестиваль, який приблизив історії центральної вулиці нашого міста. Кожного дня гості, мешканці міста тут відпочивають, чи йдуть на роботу цією вулицею, яка за останні роки дуже змінилася – стала більш европейською. Та мало хто знає історію цієї вулиці, хто тут жив і працював, що відбувалося тут.

З вулицею Михайлівська пов`язано багато відомих осіб, в т.ч. і поляків, які жили і працювали тут.

Варто згадати, наприкінці XIX століття споруджено Октавієм Фортунатовичем Раковський, на ній два будинки у мотивах історизму та модерну. Батько Октавія, Фортунат, був поміщиком, власником села Скібіньце воєводство Брацлавське, зять київського губернатора Леонарда Мадийського. Пізніше в 1943-1944 роках в цій будівлі знаходився штаб формування польських військових частин.

В рамках фестивалю підготовлено чудові локації для дітей, для фотографування, виступів музичних гуртів. Ізюминкою Фестивалю було те, що усім бажаючим організовувалися екскурсії вулицею Михайлівська, які проводив відомий в Житомирі краєзнавець, письменник, історик, етнограф, журналіст, фотограф пан Григорій Мокрицький. На початку XX століття на вулиці Михайлівській діяло 52 магазини, 22 виробництва, банки, видавництва.

Під час фестивалю виступив також український гурт «Без обмежень». Фестиваль започаткований Ігорем Гундичем.

Актуально —>


Ваші коментарі