Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
19 червня 2019 року

ПОЛЬСЬКИЙ ТАБІР

ВІДПОЧИНКУ 2

На початку червня в Житомирі відбулася І зміна унікального проекту «польський табір відпочинку» з використовувалися технології скандинавської ходьби і фізико-терапевтичні заняття для дітей.

В цьому році програма включала відвідування місць, пов`язаних з польською культурою та історією в Житомирі, семінари зі здорового способу життя, участь у кінофестивалі, знайомство з польською кухнею та багато інших цікавинок. Ми дуже раді, що учасники І зміни весь час могли спілкуватися польською мовою.

Участь у таборі взяли діти віком 8-12 років. В основному заняття проходили на свіжому повітрі в дуже позитивній і хорошій атмосфері, яку забезпечували вихователі групи, студентки філологічного факультету, математичного ЖДУ. Щодня діти з тренером Іриною Снігурівською займалися скандинавської ходьбою, а фізико-терапевтичні заняття проводила Алексія Троценко.

Під час занять діти згадували, а деякі вперше дізналися про національні символи Польщі, слухали польські казки та легенди, а також дізналися про польські релігійні свята, польську кухню.

Учасники зміни відвідали багато цікавих місць у Житомирі, в яких раніше не були. В костьолі св. Софії ознайомилися з історією виникнення костьолу. В рамках «Дня музики, театру і кіно», відвідали Житомирський Ляльковий Театр, де дивилися польською мовою казку «Попелюшка». В музичній школі ім. Віктора Косенка прослухали кілька творів знаменитого польського композитора і піаніста Фридерика Шопена.

В рамках Фестивалю «Житомир Workshop 2019» діти взяли участь в квесті під назвою «Де живе здоров`я. Рухайся свідомо – живи активно», де отримали цінні призи та нагороди від організаторів.

Екскурсія до Інституту медсестринства була дуже пізнавальною. Вони прослухали лекцію та кожен з них мав можливість власноруч спробувати технології по порятунку людей в складній ситуації.

В рамках «Дня професій» організовано дітям поїздку до відділу Національної поліції України та пожежної бригади в Житомирі. Те, що це дуже важливі професії, знають всі. Це був цікавий досвід для учасників – вони змогли доторкнутися до цих професій і познайомитися з людьми, які там працюють.

Наступного дня група вирушила в Баранівку, де гості дізналися про історію, культуру і традиції Полісся та село Полянка, яке було засноване в XVIII столітті, а його власником був Кароль Прушинський. Відвідали також завод з виробництва порцеляни. Цікавою була інформація, що в 1838 році польський письменник Юзеф Крашевський у листі до свого батька, який жив в селі Омельне у Луцькому повіті, згадував фарфор з Баранівки – хвалився, що йому привезли красиву вазу, салатницю, 18 глибоких і 54 неглибоких посудин, дві кухонні тарілки.

В останній день табору відбулася прощальна зустріч. Діти згадували проведені разом дні, те, що найбільше їм сподобалося, і що нового вони дізналися. В якості подарунка дітям від організаторів табору був організований у Гнатюк арт-студії семінар «hand made». Учасники самі розмальовували літні еко-сумки, які потім могли взяти в якості сувеніру. Дякую усім, хто допоміг в організації і реалізації цього табору, в тому числі організації «Пазл», Дитячому клубу «Веселка», громадській організації «Територія здоров`я, краси та успіху». Основним організатором табору виступила громадська організація «Студентський польський клуб» у Житомирі. Проект реалізовано в рамах опіки Сенату Речі Посполитої над Полонією і Поляками за кордоном за підтримки Фонду «Допомога полякам на сході».

Актуально —>


Ваші коментарі