Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
21 травня 2019 року

Зустріч

у музеї космонавтики

18 травня в Музеї космонавтики імені Сергія Корольова в Житомирі спільно з Центром розвитку місцевого самоврядування був організований семінар «Молодь і Європа. Європейський підхід до розвитку молодіжних просторів».

Під час семінару відбулась скайп-бесіда з литовським музеєм етнокосмології, де директор музею Лінас Смігельскас розповідав гостям про Литву, про її шлях до Європейського Союзу, про діяльність музею етнокосмології.

У наступній частині семінару виступила голова громадської організації «Студентський Польський клуб» – Валентина Юсупова. Після короткої презентація діяльності Клубу, з молоддю обговорювали можливості для студентів – проекти, освітні програми, стажування, за допомогою яких можна змінити своє життя та мати багато цікавих перспективних можливостей. Крім того, обговорювали проекти, які пропонують польські фонди, котрі найбільше підтримують польську громаду у Житомирі, зокрема Фонд «Допомога полякам на сході» та Фонд «Свобода і демократія».

Наприкінці було організовано вікторину та дуже цікаву екскурсію по музею.

Наступна частина зустрічей цього дня в музеї – це мистецька акція «Ніч в музеї», що була організована в рамках святкування Міжнародного дня музею, Дня науки і Дня Європи в Україні, де відбулася презентація дитячого вокального ансамблю Польського Дому в Житомирі, «Квіти» (керівник Лариса Бойко).  

Актуально —>


Ваші коментарі