Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
14 травня 2019 року

Родинне святкування

у Новограді-Волинському

11 травня у Новограді-Волинському відбулось родинне святкування Дня Полонії та поляків за кордоном та Національного свята Конституції 3 Травня.

В святкуваннях, організованих Генеральним консульством РП у Вінниці взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцькі, Генеральний консул РП у Вінниці Дамян Цярціньскі, Директор Люблінського відділення Інституту національної пам`яті Польщі, Агнєжка Мальчевська, заступник військового аташе при Посольстві РП в Україні, представники місцевої влади, духовенство, а також поляки, котрі проживають на території Вінницького консульського округу.

Родинне святкування Дня Полонії і поляків за кордоном та Національного свята Конституції 3 Травня розпочали виступи художніх колективів місцевих польських національних товариств.

Родзинкою програми святкування та приємним сюрпризом для глядачів став мультимедійний спектакль «Попелюшка» у виконанні Польської театральної студії з Вільнюса. Організатори приготували також багато додаткових заходів для дітей і молоді, під час яких розмальовували обличчя, декорували печиво, проводились майстер-класи, конкурси з нагородами, працював куточок польської мови, а також куточок з іграми та розвагами «Символи нашої історії», організований Інститутом національної пам`яті Польщі. Для молоді і старших осіб було підготовлено виставку «Польща: 20 років в НАТО».

Перед початком святкування Дня Полонії і поляків за кордоном та Національного свята Конституції 3 Травня делегація на чолі з Послом Польщі в Україні та Генеральним консулом РП у Вінниці запалила лампадки на могилі солдат 13 Батальйону канівських саперів, які загинули 26 червня 1920 року в битві під Суслами, а також на могилах воїнів з с. Сусли, які загинули під час АТО. Посол Польщі в Україні та Генеральний консул РП у Вінниці відвідали також школу в Суслах, в якій вивчається польська мова.

Родинне святкування Дня Полонії і поляків за кордоном та Національного свята Конституції 3 Травня у Вінницькому консульському окрузі відбулось за підтримки партнерів заходу – Канцелярії Президента РП, Люблінського відділення Інституту національної пам`яті Польщі та фонду «Свобода і демократія».

Актуально —>


Ваші коментарі