Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
29 березня 2019 року

Художня виставка

у Житомирі

До 8-го квітня в Домі української культури у Житомирі можна відвідати виставку художніх робіт Магдалени Лесьняк і Рафала Урбанського, яку організувало Генеральне консульство РП у Вінниці та Бюро художніх виставок в м. Кельце у співпраці з Управлінням культури Житомирської міської ради, в рамках польсько-українського проекту Міст Культури.

Виставка представляє більше 50 робіт двох келецьких митців, які в своїй творчості поєднують світ мистецтва зі світом нових технологій. Серед виставлених робіт можна побачити інтермедійний цикл „QR [реінтерпретації]” Рафала Урбанського, в рамках якого художник поєднав традиційну техніку малювання з досягненнями цифрової техніки. За допомогою кодів QR розшифровує інформації, які після сканування відкривають глядачам нові змісти.

У свою чергу роботи Магдалени Лесьняк, представлені під спільною назвою "Життя в мережі", це колекція картин перенесених безпосередньо з Інтернету і популярних соціальних мереж. Для художниці вони є базовими інструментами для пізняння і спілкування зі світом, знаряддя, через яке фільтрує свою дійсність.

На вернісаж, що відбувся 27 березня 2019 р., прибули представники Генерального консульства РП у Вінниці, Житомирської міської ради, члени польських організацій та численні мешканці міста.

Виставку можна подивитись у Житомирі за адресою: вул. Велика Бердичівська, 61/18. Вхід вільний.

Актуально —>


Ваші коментарі