Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
17 січня 2019 року

Hej Kolęda, Kolęda

колядування у Житомирі

12 січня в Житомирській обласній філармонії імені С. Ріхтера відбулося спільне співання колядок „Hej Kolęda, Kolęda”. На запрошення організаторів – Капеланії поляків Житомирщини і Генерального Консульства РП в Вінниці, прийшло багато гостей, зокрема, голови польських громадських організацій Житомира, вчителі польської мови, представники Польського Дому, духовенство, прихожани місцевих парафій, мешканці міста.

На зустрічі були присутні почесні гості – керівник відділу співпраці з поляками в Україні Генерального Консульства РП в Вінниці, віце-консул пані Маґда Арсеніч та віце-консул Томаш Сіповський.

Зустріч почалася із вітального слова отця-капелана Ришарда Карапуди TChr і пані консул Маґди Арсеніч. Пані консул привітала всіх присутніх в залі із новорічними  святами та Різдвом Христовим. «У зв`язку із запровадженим військовим станом, який було запроваджено, зокрема і в Вінницькій області ми не могли організувати традиційної різдвяної зустрічі із ламанням оплатка. Але спільне співання колядок теж є хорошою ідеєю і в майбутньому, можливо, стане доброю традицією» – сказала пані консул.

Потім учні парафіяльної суботньо-недільної школи представили глядачам фрагменти «Яселок» нагадавши, як Марія з Йосипом під час народження Христа були змушені залишитися на морозі, адже люди відвернулися від них і не хотіли їх прихистити. Янголи покликали пастухів аби вони перші поклонилися маленькому Ісусу.

З колядкою завітав дитячий хор «Дзвонечки». Керівник хору – заслужений діяч польської культури Ядвіга Поліщук. Виступали також інші житомирські колективи – хор імені Юліуша Зарембського, художній керівник – заслужений діяч польської культури Ян Красовський, а також парафіяльний хор Кафедрального Собору святої Софії «Кредо» під керівництвом Регіни Смірнової.

Відомі колядки, разом з артистами, як польською так і українською мовами співали також і глядачі з залу.

На сцену до слова також було запрошено отця Юрія представника Української Православної Церкви, він привітав всіх присутніх зі святами і побажав миру та любові.

На завершення зустрічі артисти та глядачі разом помолилися прочитавши молитву «Отче наш» і заспівали польську колядку «Христос рождається» та українську «Ой радуйся земле…». А для маленьких артистів Генеральне Консульство РП у Вінниці приготувало солодкі подарунки.

Сердечно дякуємо отцю Ришарду Карапуді, капелану поляків Житомирщини за гарно організовану зустріч. Христос народився!

Актуально —>


Ваші коментарі