Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
5 грудня 2018 року

IV Форум

молодих Поляків

Протягом останніх чотирьох днів 29.11-2.12 я була учасницею IV Форуму молодих поляків в Україні, організованих CKPIDE в Івано-Франківську. У цьому зібранні брали участь активні молоді поляки з усієї України та мали можливість налагодити нові контакти, обмінятися досвідом, обговорити серйозні питання про життя поляків в Україні, а також запропонувати ініціативи щодо розвитку польської громади.

Відбулися дебати, в ході яких учасники форуму мали можливість обговорити цікаві теми з членами польського сейму, сенату RP, із представниками різних громадських організацій, які піклуються про поляків й польську громаду за кордоном, а також Генеральним консульством RP у Львові. Наша група мала цікаву дискусію з послом сенату RP, Малгожатою Випич, і паном сенатором, Збігнєвом Хмельовцем. Дякуємо за гарні ініціативи, які були створені сьогодні, ми розраховуємо на плідну та довготривалу співпрацю.

На третій день IV Форуму молодих поляків в Україні ми брали участь у дискусії «Роль молодих поляків в Україні». Молодь разом з членами польського парламенту (Комітет зв`язку з поляками за кордоном) на чолі з пані Анною Шмідт-Родзевич, сенатором Артуром Важохою (віце-президентом Сенату еміграційних справ поляків за кордоном), консулом Польщі у Львові (паном Рафалом Коцотем), а також представниками польських неурядових організацій, обговорили тези, які стосувалися важливих та актуальних тем повсякденного життя поляків в Україні. Тема дискусії: «Одне серце, дві Батьківщини».

Вікторія Олексюк

Актуально —>


Ваші коментарі