Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
12 листопада 2018 року

Святкування 100-я

Незалежності Польщі

10 листопада у Вінниці зібралася велика група поляків, що проживають у Вінницькому консульському окрузі, представники місцевих та регіональних громад, дипломати та представники духовенства з нагоди 100-річчя відродження незалежності Польщі після 123 років поділу.

Святкування супроводжувалося низкою заходів, найяскравішим з яких був концерт польського кіномистецтва на чолі з композитором Кжесіміром Дембським. Більше двох годин маестро як диригент керував концертом. Концерт відбувався за підтримки симфонічного оркестру Вінницької обласної філармонії, хору «Verdiana» Великого театру в Лодзі і солістки Анни Юркштовіч (дружини Кжесіміра Дембського). Публіка, яка зібралася в залі в Вінницькому центрі мистецтв педагогічного університету, тепло зустріла концерт, а особливо «Думку двох сердець» з фільму «Вогнем і мечем», музику для якого написав Кжесімір Дембський. Під час концерту було вручено нагороди «Заслужений польський діяч культури» декільком діячам з Житомирської та Чернівецької областей.

Перед концертом польська делегація з Поділля, Волині та Буковини поклала квіти до пам`ятної дошки Юзефа Пілсудського на вулиці Соборній. Потім у конференц-залі готелю «Франція» відбулася зустріч консулів Вінницького консульського округу з головами польських громадських організацій. Під час зустрічі піднімалися питання щодо Карти Поляка і запис на Карту Поляка студентів, що навчаються в Польщі. Відповіді надавали Генеральний консул Польщі у Вінниці Дам`ян Цярцінський, консули Аліція Зигула, Магда Арсеніч, Себастьян Делюра, Томаш Сіповський та інші.

Святкування 100-річчя Незалежності Польщі закінчилося урочистим фуршетом.

Головним організатором урочистостей у Вінниці є Генеральне консульство Республіки Польща у Вінниці. Концерт польської музики у Вінниці організовано у співпраці з Маршалком Лодзинського воєводства і Фондом підтримки та розвитку культури «Via Culturae».

На підставі інформації http://slowopolskie.org

Актуально —>


Ваші коментарі