Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
3 листопада 2018 року

Старість не радість

– чи це так?

29-31 жовтня в рамках співпраці соціально-психологічного факультету Житомирського державного університету імені Івана Франка та Польського студентського клубу, в університеті були проведені лекції «Старість не радість... – чи це так?». Лекції проводила пані Магдалена Зилік-Космовська – педагог, соціолог, тренер прикладної драми, рекомендована Товариством практиків драми «STOP– KLATKA», засновниця неформальної драматичної групи «LUB драма» у Любліні; координатор освітніх, соціальних та культурних проектів. Пані Магдалена  організовує та проводить семінари з поліпшення соціальних компетенцій у різних вікових групах, професійно та приватно – волонтер, охоче займається соціальними, культурними та освітніми проектами; стипендіатка міністра культури та національної спадщини у 2016 році; працює у міській раді м. Познань, департамент охорони здоров`я та соціальних питань, відділ інтеграції осіб з обмеженими можливостями.

Під час перебування гості з Польщі в університеті, відбулася зустріч з проректором із наукових питань та міжнародного співробітництва, Наталією Сейко. Пані проректор підкреслила, що є цікавим той факт, що приїхала людина, яка знає не тільки теорію, але яка займається такою темою на практиці. Також відбулась зустріч з деканом соціально-психологічного факультету, Іриною Тичиною, та завідувачем кафедри психології розвитку та консультування – Ларисою Журавльовою. Декан та завідувач кафедри відзначили, що дуже задоволені цією співпрацею, адже пані Магда вже вдруге відвідала університет.

Під час лекції «Старість не радість... – чи це так?» пані Магдалену, як перекладач, супроводжувала член Студентського польського клубу, Оксана Литвак.

Варто сказати, що приїзд пані Магдалени Зилік-Космовської до Житомира став можливим завдяки запрошенню Польського дому в Житомирі. У Польському домі, в рамках 100-річчя незалежності Польщі, були організовані культурні тренінги для слухачів мовних курсів, які проводила пані Магдалена. Лекції були зосереджені на вивчення символів, пов`язаних з Польщею, наприклад: Pewex, fiat126P, WiN, АК тощо. Учасники мали чудову нагоду активно брати участь у навчанні та роботі в групах, познайомитись з польською культурою та історією  здобуття Польщею незалежності.

Дякую усім, хто долучився та допоміг організувати перебування пані Магдалени в Житомирі, зокрема Оксані Шмиглюк та Оксані Литвак.

Дякую пані Магдалені Зилік-Космовській за можливість і бажання поєднати заняття в Польському домі з лекціями у Житомирському державному університеті імені Івана Франка.

Валентина Юсупова

Актуально —>


Ваші коментарі