Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
18 жовтня 2018 року

Навчання

в Пултуску

30.09-13.10.2018 р. у Будинку Полонії товариства «Спільнота Польська» у місті Пултуск відбулися навчання для лідерів «ДІЯ: ЛІДЕР/ЛІДЕРКА» – цикл тренінгів для полонії та поляків з Білорусі, Бельгії, Чехії, Франції, Іспанії, Голландії, Литви, Латвії, Молдавії, Норвегії, Румунії, Швеції, України, Великобританії та Італії. Представники «Польського Студентського Клубу» в Житомирі Оксана Литвак та Ольга Гордійчук мали можливість взяти участь у цьому заході.

Навчання проводилося у формі комплексної освітньо-тренувальної діяльності і мало на меті дати нові знання, уміння, навички та можливості для подальшої співпраці активістам, які працюють у громадському просторі. Для того, щоб програма була не лише змістовною, а й цікавою, організатори подбали про різноманітність форм та методів роботи: групову та індивідуальну діяльність чудово доповнили теренова гра, тематичні кінопокази, організація та проведення учасниками «не-конференції» з низки важливих питань життєдіяльності громадських організацій тощо.

Програма заходу складалася з різних тематичних модулів, кожен з яких був цінним і відповідав меті заходу. Основні теми тренінгів: управління часом; визначення місії та візії, структурування діяльності відповідно до пріоритетів та викликів, управління цілями, завданнями та пріоритетами; відкриття індивідуального лідерського потенціалу, розробка місії лідера; розкриття джерел власної мотивації, особливості пошуку ресурсів; співпраця та спілкування в команді; ефективне використання різноманітності і т.д. Тренери представили загалу м`які методики розвитку особистості, вправи на розробку своїх власних ресурсів, підвищення рівня особистої мотивації та формування соціальних навичок в учасників програми.

Також учасники проекту відвідали товариство «Польська спільнота» у Варшаві, зустрілися з Томашом Ружнякєм, з представниками лідерів громадських організацій – познайомились з історією розвитку громадських організацій у Польщі та успішними практиками громадської діяльності.

Щиро дякуємо товариству «Спільнота Польська» за запрошення на навчання, керівнику проекту Марті Соколовській за ідею та організацію; тренерам Анні Нощик-Ченшчік, Єві Круль, Малгожаті Мішталь за цікаві та змістовні тренінги; нашій надійній опікунці Агнешці за допомогу та піклування; всім і кожному, хто долучився до організації та проведення заходу; а також подяка учасникам цієї грандіозної події за товариськість та відкритість до співпраці, що дозволило цікаво та корисно працювати й відпочивати.

Незабутнім було і місце проживання – затишний та атмосферний готель в історичному замку в Пултуску! Перебування в такому особливому місці викликало багато емоцій та залишило приємні спогади.

Оксана Литвак

Актуально —>


Ваші коментарі