Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
13 жовтня 2018 року

До Польщі

по нові кваліфікації

З 2 по 5 жовтня у м. Кельце відбулася освітня зустріч вінницьких, житомирських та хмельницьких полоністів, організована Хмельницьким національним університетом і Товариством «Інтеграція Європа-Схід» у рамках проекту «Нові кваліфікації – нові можливості 2018. Підтримка Кафедри слов`янської філології Хмельницького національного університету». Студентський польський клуб представляла Леся Янчевська.

Учасники проекту – вчителі польської мови з Хмельницької, Вінницької та Житомирської областей – взяли участь у III Міжнародному форумі «Свєнтокшиське-Поділля», а також у III Європейському форумі новітніх технологій та інновацій в освіті – Ярмарки Кельце. У рамках візиту можна було познайомитись з різноманітними товарами, винаходами та послугами, які презентували видавництва та інші освітні проекти.

4 жовтня відбувся інтеграційний семінар у Музеї діалогу культур у Кельце. Після обіду відвідали загальноосвітній ліцей № 6 імені Юліуша Словацького. Розмовляли про сучасну систему освіти Польщі. Семінар і дискусію проводив Томаш Оссовський.

5 жовтня полоністи з України взяли участь в історичному семінарі у Музеї історії Кельце. Оглядали прекрасну архітектуру і пізнали історію міста.

Від свого імені, хотіла би подякувати голові Товариства «Інтеграція Європа-Схід» Кшиштофу Каліті і всім іншим організаторам зустрічі в Кельце у рамках проекту для вчителів польської мови. Для мене це був гарний досвід.

 Леся Янчевська

Актуально —>


Ваші коментарі