Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
9 липня 2018 року

Фестиваль

„Lesia Grand Fest”

28-30 червня 2018 року у Новограді-Волинському, рідному місті відомої української поетеси Лесі Українки, вперше пройшов фестиваль Леся Гранд Фест.

Організатором фестивалю є громадська організація «Фундація Широкопояс». Протягом трьох днів фестиваль проходив у форматі «під відкритим небом» на березі річки Случ. На території фестивалю працювали різні зони: велика сцена, мала сцена (лекторіум, ніч акустики), фан-зона, ланч-зона, арт-зона, дитяча зона, наметове містечко та фуд-корт.

Концерти та виступи тривали  до пізньої ночі, а потім на малій сцені лунала акустична музика.

Хедлайнерами фестивалю були: «Друга Ріка» - одна з найвідоміших рок-груп України, Yurcash – рок-легенда української музики, Lords of the Sound – сучасний симфонічний оркестр та інші.

Серед учасників фестивалю, суботньо-недільна школа ім. Ядвіги Якубовської на чолі з Вікторією Шевченко презентувала палатку «Незалежна» в рамках святкування 100-річчя незалежності Польщі. Школа безпосередньо брала участь в організації «арт-зони» для дітей, де кожна дитина мала можливість знайти щось цікаве для себе: гратися, приєднатися до загальної творчої роботи, дізнатися про Польщу, взяти участь у конкурсі «Мої знання про Польщу» і отримати подарунки та сувеніри.

Поруч із палаткою «Незалежна» стояв військовий намет, який поставили військові 30-ї Новоград-Волинської Рівненської механізованої бригади. «Намет Пам’яті» нагадував усім гостям, учасникам фестивалю, кому саме маємо завдячувати за мирне небо. У наметі представлені ікони, написані іконописцем з Польщі  — Хубертом Кампе.

На другий день фестивалю до стенду «Незалежна» завітали гості з Житомира, зокрема голова «Студентського польського клубу» Валентина Юсупова зі своїм чоловіком Рустамом Юсуповим.

«Дякую  всім, хто відвідав нашу палатку «Незалежна»! Ми дякуємо дітям та волонтерам за велике веселе свято! Дякую Генеральному Консульству RP у Вінниці, іконописцю Хуберту Кампі, «Польському Студентському Клубу» на чолі з Валентиною Юсуповою, за чудові призи для наших дітей і молоді, дякуємо організаторам Лесі Гранд Фест за запрошення! Ми щиро дякуємо за підтримку і допомогу Фонду «Свобода і Демократія» на чолі з Лілією Любонєвіч», - підкреслила Вікторія Шевченко.

Стенд «Незалежна» фінансується в  рамках підтримки Сенату Республіки Польща над Полонією і поляками за кордоном в 2018 році за підтримки Фундації «Свобода і демократія».

Вікторія Шевченко, Валентина Юсупова

Актуально —>


Ваші коментарі