Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
30 квітня 2018 року

Святкування Дня

Полонії і Поляків

26 квітня 2018 року в Міському палаці культури у Житомирі виступила Польська театральна студія з Вільнюса. Цим спектаклем розпочато святкування Дня Полонії та Поляків за Кордоном та Національного свята Конституції. Урочистість організована Генеральним консульством РП у Вінниці.

Як сказала віце-консул пані Аліція Зигула: «Як і в попередні роки, головні заходи відбудуться у Вінниці, однак святкування розпочато у Житомирі невипадково. Місто і Житомирська область є місцем, де проживає найбільша кількість поляків в Україні, а сам Житомир в польській історії займає виняткове місце».

Спектакль «Це говорить Швейк!» – це монодрама з чудесною акторською грою Едварда Кєйзіка. Головний герой Ярослава Хаска, сьогодні культова постать, відома читачам більш як на 60-ти мовах світу. Польські артисти з Вільнюса представили також чудову музично-патріотичну програму.

В заході брали участь поляки Житомирщини, голови польських організацій, священики та монахині, вчителі польської мови, керівники творчих колективів, представники польського бізнесу та полонійні ЗМІ, учні та студенти.

Пам’ятаючи про Чорнобильську катастрофу, яка сталась саме 26 квітня, урочистість розпочато від символічної хвилини тиші та вшанування жертв катастрофи.

Актуально —>


Ваші коментарі