Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
30 березня 2018 року

Поетичний вечір

«Зустріч з Гербертом»

Świat

„Pan Bóg kiedy budował świat

marszczył czoło

obliczał obliczał obliczał

dlatego świat jest doskonały

i nie można w nim mieszkać”

У березні цього року в Українському домі у Житомирі відбувся поетичний вечір «Зустріч з Гербертом». Вечір відбувся як підсумок Форуму молодих поляків, який відбувся у м. Більшівці у грудні минулого року, організований Центром польської культури та європейського діалогу в Івано-Франківську. У роботі Форум участь брала активна молодь польського походження віком від 17 до 35 років різних польських організацій в Україні. Житомир представляли представники організацій Студентського польського клубу, Союзу польської шляхти та Житомирського польського центру освіти і науки. Нагадаю, що Сейм Республіки Польщі оголосив 2018 рік роком Збігнєва Герберта.

Всі свої уміння, знання та досвід, молодь могла використати під час підготовки та організації вечора поезії.

Запрошені гості мали можливість ознайомитися з постаттю Збігнєва Герберта, переглядаючи презентацію, де ознайомилися з родиною та дитячими роками відомого поета.

З величезним задоволенням усі присутні слухали вірші, які читала молодь, учасники проекту. Декламовані вірші Герберта, навіювали рефлексією, спокій і розуміння, наскільки важливі прості речі, прості слова.

Усім, хто спричинився до організації заходу хотів би подякувати.

Збігнєв Болеслав Ришард Герберт – польський поет, есеїст, драматург, творець знаменитого поетичного циклу «Пан Когіто», автор радіопередач; Лицар ордену Білого Орла. За освітою економіст, юрист та філософ. Його дуже цінують у Польщі та за кордоном.

Його вірші були перекладені на англійську (опубліковані завдяки Чеслава Мілоша), італійською, чеською, голландською, шведською та угорською мовами. Його книги були перекладені на 38 мов. Найважливіші нагороди, якими нагороджено Герберта: нагорода ім. Ніколаса Ленау (1965), премія ім. Гердера (1973) і нагорода ім. Петрарки (1978). Лауреат більше двадцяти літературних нагород.

Роман Ігнатюк

Актуально —>


Ваші коментарі