Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
23 березня 2018 року

Традиції і сучасність

польських татар

21 березня в Кримському домі відкрилася виставка «Традиції і сучасність татар – польських мусульман». Експозиція повстала кілька років тому і з великим успіхом була представлена в багатьох польських містах.

Виставка має на меті презентувати історію, традиції та сучасність польських татар – однієї з найменших етнічних групи у Польщі, історія якої налічує понад 600 років. Скільки саме татар мешкає у Польщі точно невідомо. Але кількість польських мусульман, здебільшого власне татарського походження, складає приблизно 5 тисяч осіб.

В урочистому відкритті виставки взяли участь Люцина Лєсіш, співавтор виставки, керівник Історичного музею (відділ Підляського музею у Білостоці), Недім Усейнов, представник кримськотатарської меншини, який вже багато років мешкає у Польщі, Бартош Мусялович, директор Польського Інституту в Києві, I радник Посольства РП у Києві.

«Татари завжди були невеликою групою порівняно з поляками, русинами, литвинами. Сьогодні їх у Польщі близько 2,5 тис. чоловік, але вони залишили потужний слід в польській культурі» - сказала директор історичного музею Білостока і співавтор виставки Люцина Леміш.

Ця виставка є спільною ініціативою Міністерства закордонних справ РП, Мусульманського релігійного товариства в Республіці Польща та Підляського музею у Білостоці.

Мала можливість відвідати цю виставку, досить цікава і пізнавальна. Заохочую всіх, хто має таку можливість відвідати виставку. Виставка діятиме в Кримському домі до 6 квітня, далі буде представлена в Острозі, Львові і Тернополі.

Актуально —>


Ваші коментарі