Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
6 січня 2018 року

Подаруй мені

частинку сонця

Едукаційна група Міленіум (м. Гнезно, Польща) провела велику благодійну акцію – збірку для дітей і молоді в Україні під назвою: «Подаруй мені частинку сонця». Напередодні Різдвяних свят і Нового року декан Гнезнінської Вищої Школи «Міленіум» к.е.н. Микола Орликовський передав всі зібрані книжки до Обласної бібліотеки для дітей Житомирської обласної ради, Житомирської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олега Ольжича, клубу дитячого дозвілля «Веселка» м. Житомир, а також Володарськ-Волинській районній культурно-просвітницькій спілці поляків ім. Владислава Реймонта.

Під час благодійної акції зібрано не лише книги, але одяг і іграшки. Все передали  до Житомирського обласного Будинку Дитини для дітей-сиріт та дітей, що залишилися без піклування батьків.

Діти з Клубу дитячого дозвілля «Веселка» дуже раділи подарункам з Польщі.

«У співпраці зі Студентським польським клубом ми змогли розпочати вивчення польської мови для дітей віком від 1,5 до 5 років. І ми можемо навіть показати те, чого вже навчилися. Все, що ми отримали, буде розміщено в шафі і використовуватиметься щоденно викладачем на заняттях з вивчення польської мови», – говорить директор клубу дитячого дозвілля «Веселка» Олена Фесюк.

Під час кожної зустрічі декан розповідав про Вищу Школу Міленіум, як відбувалася акція «Подаруй мені частинку сонця», і запрошував усіх до співпраці.

«Я намагався передати не просто частину книг, іграшок і одягу, які нам вдалося зібрати під час акції, а перш за все ту атмосферу, ті емоції, з якими ми це робили. Думаю, що впорався із цим завданням. І тут я відчув, що наша допомога дуже доречна, актуальна. Можливо, реалізуємо інші благодійні заходи», – говорить декан Гнєзненської Вищої Школи Тисячоліття, к.е.н. Микола Орликовський.

В рамках перебування декана Гнезнінської Вищої Школи Міленіум також підписано угоду про співпрацю, розвиток наукових та дидактичних контактів між Гнезнінською Вищою Школою Міленіум та Житомирським державним університетом ім. Івана Франка. Угода підтвердила в письмовій формі вже раніше проведену діяльність щодо польсько-української співпраці між університетами. Виконуючий обов`язки ректора к.і.н., доцент Андрій Шевчук наголосив на важливості угоди, підписаної з ректором Гнезнінської Вищої Школи Міленіум доктором Хубертом Палюхем. Для наших навчальних закладів це чудова можливість обмінятися досвідом на науковому та дидактичному рівні, а для української молоді – більші шанси на освітню мобільність в ЄС.

Актуально —>


Ваші коментарі