Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
14 грудня 2017 року

III Форум

молодих поляків

Протягом 5-9 грудня 2017 року Центр польської культури та Європейського діалогу в Івано-Франківську втретє організував Форум молодих поляків. Цього року він проходив у місті Більшівці, де брала участь активна молодь віком від 17 до 35 років з різних польських організацій усієї Україні. Житомир представляли: Студентський польський клуб, Союз польської шляхти та Житомирський польський центр освіти і науки.

Головною метою Форуму було налагодження та зміцнення контактів між молодими людьми польського походження, що активно діють в полонійних організаціях в Україні, а також розвиток почуття спільноти і цінностей спільної справи.

Перший день розпочався з урочистого відкриття ІІІ Форуму, зі спогадів минулорічного Форуму, а також знайомство учасників. Кожен день Форуму мав новий пароль і пов`язані з ним думками. Тренери (Наталія та Яцек Дебчинскі) підготували багато інформації про ведення бізнесу, роботу в громадських організаціях, місцевого самоврядування. В останні дні учасники працювали над спеціальним завданням: підготовка програми до вечора 8 грудня. Це була розвага, прощання, спогади від участі в Форумі. І в останні дні, учасники мали можливість зустрітися з журналістами Польського радіо Жешув і журналістами телебачення Кур`єр Галіцийський, де могли розповісти про свої враження з Форуму.

Зранку 9 грудня всі учасники повернулися до Івано-Франківська, де мали змогу зустрітися зі спеціальними гостями: сенаторем, заступником Голови комісії з питань міграції і контактів з поляками за кордоном Артуром Важохою, віце-консулом Генерального консульства РП у Львові Рафалом Коцотем, головою Федерації польських організацій в Україні, яка в цьому році відзначає 25-ту річницю діяльності пані Емілії Хмельової.

Всі учасники презентували свої міні-проекти в містах, звідки приїхали: Бородянка, Енергодар, Київ, Козятин, Львів, Житомир та ін. Останній проект учасниками Форуму має бути реалізований до 15 лютого 2018 р.

На закінчення ІІІ Форуму підведено підсумки: спільні роздуми, вручення сертифікатів, спільна фотосесія та прощання з учасниками.

Актуально —>


Ваші коментарі