Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
5 грудня 2017 року

Святкування 25-річчя

ФОРнУ

2 грудня в Національній музичній академії ім. Петра Чайковського у Києві відбулися урочистості з нагоди 25-річчя існування Федерації польських організацій в Україні. На церемонію приїхали представники полонійних організацій з усієї  України.

«25 років – це час, коли народжується покоління. Це період довгої, важкої роботи у всіх напрямках польських національних меншин в Україні. Як громадяни України, ми сприяємо будівництву мостів між однією країною та іншою», – сказала голова ФОПнУ Емілія Хмельова.

«Найціннішим є те, що наша організація існує, розвивається, зростає і міцніє. Польська спільнота в Україні – є живою спільнотою, яка часто може долати численні перешкоди, може спілкуватися один з одним і більше не потребує щоб її вели за руку», – сказала пані Емілія.

Правління Федерації та всі організації, що входять до її складу, привітав посол РП у Києві Ян Пєкло. Він підкреслив, що завдяки зусиллям та роботі поляків в Україні, країна стала більш відома в Польщі. За словами посла, завдяки польській меншині можна створити хороші польсько-українські відносини.

Під час заходу зачитано лист, який з нагоди урочистості надіслав маршалок сенату Станіслав Карчевський. Зі словами вітання  також виступив заступник голови Фонду «Допомога поляків на Сході» Rafal Dzięciołowski.

Після привітань в Національній музичній академії розпочався чудовий концерт, за участю відомих в Україні та Польщі колективів з Козятина,  Бару, Чернівців та Броварів.

Після концерту гості були запрошені на неофіційну частину до Посольства РП в Києві, де слова вітання та святкування тривали до самого вечора.

Федерація польських організацій в Україні об`єднує 18 000 членів та понад 130 полонійних громадських організацій в Україні. Ми бажаємо правлінню та усім членам ФОПнУ цікавих ідей, наполегливості та готовності розвивати польську культури та польсько-українські відносин.

Актуально —>


Ваші коментарі