Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
22 листопада 2017 року

Вистава Дзяди

(II частина) Адама Міцкевича

19 листопада в обласній філармонії ім. С. Ріхтера у Житомирі Польський театр ім. Юзефа Ігнація Крашевського презентував виставу «Дзяди» (ІІ частина) Адама Міцкевича.

Цього вечора зал філармонії був заповнений глядачами. Серед глядачів були і почесні гості, а саме делегат Міністерства закордонних справ Польщі Пйотр Змишльони. Також були присутні представники полонійних громад з Новограда-Волинського, Бердичіва, Житомира і області, вчителі і духовенство.

Гра акторів була неперевершеною. Всі гості були захоплені виставою і нагородили артистів довгими і гарячими оплесками.

„На мою думку, спектакль відбувся на високому рівні. Актори працювали дуже добре. Я горджуся, що в складі Польського театру є такі актори. Зал був заповнений вщент. Глядачі вітали акторів оплесками стоячи. Це і є найбільша похвала суспільства” – сказав артистичний директор Польського театру ім. Ю.І. Крашевського пан Микола Варфоломеєв.

Польський театр в Житомирі є найстарішим театром в Україні. Відтворений в 2008 році за ініціативи між іншим і пана Миколи Варфоломеєва, діючого керівника театру. Ініціатори відтворили театральні традиції з 1856 року, коли директором місцевого театру був Ю.І. Крашевський. На сьогодні театр об`єднує студентів, професійних акторів і працівників Музично-Драматичного театру ім. І. Кочерги.

Дуже дякуємо артистичному директору Польського театру ім. Ю.І. Крашевського пану Миколі Варфоломеєву за запрошення, а всім акторам за надзвичайно приємні враження.

 «Дзяди» (ІІ частина) – це назва урочистого обряду, що його донині практикує простий люд у багатьох місцевостях Литви, Пруссії, Курляндії в пам`ять «дзядів», тобто померлих предків». В основі лежать старовинні язичницькі обряди ушанування пам`яті предків, суть яких полягала у спробі налагодити своєрідний зв`язок між світом живих і світом померлих задля того, щоб душі останніх знайшли спокій.

Актуально —>


Ваші коментарі