Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
14 жовтня 2017 року

Виставка в Польщі

„Поляки на Житомирщині – вчора і сьогодні”

Відкриття виставки фотографій «Поляки на Житомирщині – вчора і сьогодні” відбулося в суботу, 7 жовтня 2017 року в Музеї в Гостиню (Гостинь, Польща). Участь у виставі з України взяли Валентина Юсупова (Студентський польський клуб) i Зигмунт Венгловський (Товариство Ветеранів Війська Польського Житомирщини). На відкритті також були присутні: Євгеній Крук – wiceprzewodniczący Rady Miejskiej w Gostyniu, Гжегож Скорупскі – zastępca burmistrza Gostynia, Пшемислав Павляк – директор публічної бібліотеки міста і гміни в Гостиню, Алойзи Смичиньскі – голова Спілки політичних в`язнів сталіновського періоду Гостинський відділ, науковці Збігнєв Кулак і Павел Каштелян.

На експозиції, яка була опрацьована і підготовлена Польським Домом у Житомирі і Студентським польським клубом, представлено близько 80 фотографій, які показують давне і сучасне життя Поляків Житомира і області. Експозиція буде діяти в гостинському Музею до 31 жовтня 2017 року.

Також відбулася понад годинна зустріч мешканців Гостиня з полковником Зигмунтом Венгловським – польським ветераном II світової війни, головою Товариства ветеранів Війська польського Житомирщини.

Після урочистості, гості з України мали можливість взяти участь в Фестивалю Ораторської музики «Musica Sacromontana». Концерт „Невідомий Józef Zeider” у в виконанні оркестру «Sinfonia Varsovia» і колективу співаків міста Катовіце «Camerata Silesia» – під керівництвом диригента dr. Jerzego Maksymiuka відбувся в Базиліці отців філіпінів на Святій Горі.

Партнерами Музею в приготуванні експозицій є: гміна Гостинь, Польський дім у Житомирі, Студентський польський клуб у Житомирі. Дві ці організації проводять діяльність за підтримки Товариства «Спільнота Польська» і Фонду «Допомога полякам на сході».

Дякуємо усім, хто допомагав під час організації і реалізації Вистави, а також за дуже гостинне і приємне перебування в Гостиню.

Актуально —>


Ваші коментарі