Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
1 вересня 2017 року

Сплав на байдарках

по річці Тетерів

З 24 по 26 серпня спільно зі Студентським польським клубом у Житомирі та гуртком «Спортивний туризм» зорганізовано сплав на байдарках по річці Тетерів в Житомирській області (довжина маршруту – 37 км). Участь в сплаві взяло 9 осіб на чолі з інструктором, членом нашого Клубу Антоном Ніколаєвим.

Вже більше трьох років при Клубі діє молодіжний рух «Спортивний туризм». Діти і молодь беруть участь в походах різної категорії складності, спортивних змаганнях, сплавах і т.д. Цього року нитка маршруту сплаву по річці Тетерів пролягала через: Ставки-Радомишль-Чудин-Кримок-Вишевичи.

Протягом 3-х днів сплаву, учасники мали можливість ознайомитися з правилами техніки безпеки на воді та поведінки під час сплаву; навчалися техніці веслування та прийомам керування байдаркою; ознайомилися та вдосконалили навички збирання/розбирання байдарок типу «Неріс», правилами догляду за байдарками, а також за допомогою інструктора, навчалися психологічній рівновазі і самодисципліні.

Проживала група сплаву на свіжому повітрі в наметах, в тихому місці. Де вечорами при вогнищі, організовували заняття з польської мови і культури. Під час занять з польської мови і культури, учасники дізналися про видатних Поляків Житомира.

Головною метою діяльності молодіжного руху «Спортивний туризм» при Клубі є передусім виховання, розвиток патріотизму у молоді; розвиток особистості поважаючи права, свободу і гідність інших; розвиток і зміцнення цінностей таких як: свобода, правда, справедливість, демократія, рівність, самоврядування, толерантність і дружба; боротьба зі знищенням природи, формування потреби контакту з природою, а також інтеграція польського молодіжного середовища Житомирщини.

Велика подяка за організацію і підтримку в реалізації проекту Студентському польському клубу та фонду «Допомога полякам на Сході» за можливість реалізації даного проекту в рамах опіки Сенату Речі Посполитої над Полонією і Поляками за кордоном.

Антон Ніколаєв, керівник гуртка «Спортивний туризм»,

член «Студентського польського клубу»

Актуально —>


Ваші коментарі